شورای پنجم
-
زهرا نژاد بهرام در بیستمین جلسه شورای شهر تهران گفت: باغی در بلوار ارتش، واقع در منطقه یک تهران به مساحت ۳ هزار متر مربع وقفی بوده و در اختیار سازمان اوقاف است.
وی افزود: سازمان اوقاف در تلاش است تا کاربری این باغ را تغییر و به مسکونی تبدیل کند و در همین راستا نیز اقداماتی پیش از این صورت گرفته بود.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به تفاهم نامه اوقاف با مسئولان سابق شهرداری تهران گفت: پیش از این توافق شده بود که مقدمات تغییر کاربری ملک صورت گیرد اما با مخالفت مردم، جلو این کار گرفته شد.
نژاد بهرام از آتش زدن عمدی باغ به منظور نابودی درختان آن خبرداد و گفت: سال ۹۴، آتش سوزی در باغ صورت گرفت که مشخص شد این آتش سوزی عمدی بوده است.
وی با تاکید بر وضعیت نامناسب باغ عقاب در منطقه یک گفت: به دلیل عدم آبیاری مالک، درختان در حال نابودی بوده و پس از آن، شهرداری مسئولیت آبیاری درختان را برعهده گرفت اما اجازه ورود به شهرداری برای آبیاری درختان داده نمی شود.
-
مشکل اصلی شهر تهران نبود مدیریت واحد شهری در سطح تهران است.(مجله اینترنتی دبیر ۱۵ آذر ۱۳۹۶)
متاسفانه به دلیل نبود مدیریت واحد شهری، بسیاری از مجموعههای شهری که به تهران پیوسته اند مانند اسلامشهر، شهریار و جاجرود حریم و قواعد نظام مندی ندارند و هنوز حوزه نفوذ تهران و این شهرستانها مشخص نیست.
نژاد بهرام گفت: بر اساس قوانین، حریم و نفوذ شهر مادر همیشه مقدم بر شهرهای اقماری است، اما متاسفانه در این مورد خاص با اینکه حریم شهر تهران مشخص است، اما هر کدام از این شهرها و شهرستانها هم برای خود حریم تعریف کردند و این موضوع باعث ایجاد تداخل کاری و مدیریتی شده است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه تقریبا همه مناطق مرزی شهر تهران دچار مشکلات این چنینی با شهرستانهای اطراف خود هستند، گفت: تضاد و تداخل کاری به حدی است که بعضا بسیاری از این مناطق یا دچار مدیریت دو گانه هستند و یا اینکه اصلا هیچ توجهی به آنها نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه این مشکل در مدیرت کلانشهر تهران بسیار جدی است، افزود: امیدواریم این مشکل در نشست ۵۱ نفره با حضور شهرداران، اعضای شوراهای شهر و نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی طرح و رفع شود.
نژاد بهرام به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز نیز اشاره کرد و گفت: شورای شهر تهران هیچ اغماضی در این خصوص ندارد و با هر گونه ساخت و ساز غیرمجاز در تهران و حریم آن برخورد قاطع میکند.
-
ایستگاههای مترو مناسبسازی شود/ تشکیل کارگروه مشاوران دانشجویی (خبرگزاری مهر۱۴ آذر ۱۳۹۶ )
زهرا نژادبهرام که نطق پیش از دستور خود در بیست و هفتمین جلسه شورا را با گرامیداشت روز دانشجو آغاز کرده بود، این خبر را اعلام کرد که کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران اقدام به تشکیل کارگروه های مشاوره ای از دانشجویان کرده که با خلاقیت، ایده های نو و انگیزه جوانی همواره در صف اول مشارکت و ایفای مسئولیت های خطیر بوده اند.
وی تاکید کرد لازم می دانم از این تریبون استفاده کنم و از سایر کمیسیون ها وکمیته های شورا که همگی دغدغه رشد وتوسعه شهر تهران را دارند، دعوت به عمل آورم که در جهت بسط و گسترش این رویه تلاش کنند.
متن نطق پیش از دستور نژاد بهرام به شرح زیر است:
در ابتدای عرایضم میلاد حضرت رسول اکرم و ایام گرامیداشت ۹ آذر و ۱۶ آذر را تبریک عرض می کنم.
تقویم نیمه آذر یادآور تدبیر و ظلم ناپذیری جوانانی است که در مسیر باورشان از خون و جانشان گذشتند و حماسه ای را خلق کردند که از صفحه تاریخ فراموش شدنی و حذف شدنی نیست. ترویج گفتمان عدالت و دموکراسی در محیط دانشگاهی و اجتماع از اقدامات مهم اقشار تحصیلکرده در فضای آکادمیک و جامعه است.
دانشجویان علاوه بر علم آموزی باید فهم سیاسی و قدرت تحلیل اتفاقات پیرامون و جامعه را کسب نمایند و این امر محقق نمی شود مگر با گشایش فضا و ایجاد فضای گفتگو و مطالبه گری در جنبش ها و تشکل های دانشجویی.
علیرغم لزوم بهره گیری از دانش، تخصص و سایر استعدادهای این گروه متاسفانه ظرف سال های گذشته شاهد سرخوردگی و مهاجرت نخبگان به سایر کشورها بوده ایم که لازم است تمامی مسئولان و دستگاه های اجرایی کشور، علی الخصوص در شهر تهران که قریب به ۷۰۰ هزار دانشجوی نخبه از سرتاسر کشور را در خود گرد آورده از این ظرفیت دانش آموختگی بهره گیرند و قدر میرزاخانی های امروز کشور را بدانند، قبل از آنکه دیر شود البته ضروری است شورای اسلامی شهر تهران که با تکیه بر آرای شهروندان شکل گرفته به طریق اولی این رویه را در پیش گیرد. در همین راستا کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران اقدام به تشکیل کارگروه های مشاوره ای از دانشجویان نموده که با خلاقیت، ایده های نو و انگیزه مثال زدنی شان همواره در صف اول مشارکت و ایفای مسئولیت های خطیر بوده اند. لازم می دانم از این تریبون استفاده نمایم و از سایر کمیسیون ها و کمیته های شورا که همگی دغدغه رشد و توسعه شهر تهران را دارند، دعوت به عمل آورم که در جهت بسط و گسترش این رویه تلاش نمایند. نکته دیگری که نیازمند بازخوانی و همفکری اعضای محترم شورای شهر تهران دارد، چالش هایست که کلانشهر تهران سال های سال است که با آن روبه روست. هرچند که چالش هایی از جمله ترافیک کلافه کننده، آلودگی خفه کننده، رانت و فساد نهادینه شده، انبساط ساختاری مدیریت شهری همواره مورد تاکید قرار داشته اند و البته کماکان به عنوان بخشی از معضلات پایتخت به شمار میروند اما مداقه بر علت العلل و ریشه چنین مسائلی مارانهایتا به بی نظمی، اغتشاش مدیریتی و تعداد قوانین در حوزه شهرسازی و معماری میرساند. به همین منظور برخی از چالش ها و مصائب مبتلا به شهر تهران طی سالیان گذشته را ارائه مینمایم.
*طرح جامع شهر تهران پیش بینی ۸.۷ میلیون نفر جمعیت را برای سال ۱۴۰۵ در کلانشهر تهران داشته است اما این پیش بینی ۱۰ سال زودتر تحقق پیدا کرده و در حال حاضر بیم آن می رود که تهران ۱۴۰۵ سقف جمعیت پذیری طرح جامع (۱۰.۵ میلیون نفر) را تا حد زیادی پشت سر بگذارد بدون آنکه بسترهای ارئه خدمات و ارتقای کیفیت زندگی تامین شده باشد.
*طرح تامین بخش زیادی از منابع درآمدی شهرداری از محل عوارض حاصل از ساخت و ساز، به گونه ای که صرفا در ردیف بودجه سال ۱۳۹۶ حدود ۷۳۰۰ میلیارد از بودجه ۱۷۹۰۰ میلیاردی، از تغییر کاربری و عوارض مازاد بر تراکم حاصل شده است.
*وجود قریب به ۳۳۰۰ هکتار بافت فرسوده، ۱۴۸۰۰ هکتار بافت ناپایدار و ۹۶۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری که مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خاص خود را دارند و از حداقل های ایمنی در برابر خطرات محروم اند.
*اجرایی شدن کمتر از یک دهم درصد از آرای قلع و قمع صادره توسط کمیسیون ماده ۱۰۰
*بی توجهی به مساله مهم بناهای بلند مرتبه در شهر تهران، به گونه ای که از ۹۸۱ بناهای بلند مرتبه موجود در پایتخت، حدود ۲۵۰ مورد که قریب به ۲۵ درصد را شامل میشود، نا ایمن و بدون اطلاعات هستند.
*غفلت از ظرفیت های مهم نهفته در منطقه ۲۲. طبق طرح جامع مصوب بنا بود این منطقه در چشم انداز ۱۴۰۵ ۵۰۰ هزار نفر ظرفیت جمعیت پذیری داشته باشد اما هم اکنون با لحاظ تعداد پروانه های صادره مسکونی و با در نظر گرفتن سرانه جمعیت خانوار ۳.۱ به ازای هر خانواره به بیش از ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. این حقیقت تلخ به آن معناست که اگر خواهان تحقق اسناد بالادستی شهر تهران باشیم ودر مسیر اصلاح و بازنگری طرح جامع و تفصیلی حرکت نکنیم، نباید حتی یک واحد مسکونی در منطقه ۲۲ پروانه ساخت بگیرد.
*کم توجهی به ساخت و ساز در حوزه مسکن طبق حد استطاعت شهروندان که منجر به ایجاد ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی در شهر تهران شده و البته عمده ساخت وساز ها در محدوده شمالی است. برای اثبات این ادعا که ساخت و سازهای انجام گرفته ظرف سال های گذشته متناسب با توان مالی خانوارها نبوده، کافی است این حقیقت آشکار شود که بیشترین تقاضای شهروندان و بیشترین سهم از معاملات حوزه مسکن در متراژ های ۶۰ تا ۷۰ متری رقم خورده اما بالاترین نرخ فراوانی ساخت و ساز در متراژهای ۱۱۰ تا ۱۳۰ صورت گرفته است.
*اعمال برنامه ها و تصمیم گیری های یکسان برای تمامی مناطق ۲۲ گانه از دیگر چالش های شهر تهران ظرف سالهای گذشته بوده است. نمی توان برای منطقه ۱۰ تهران با بیش از ۵۰ درصد فرسودگی و تراکم جمعیتی ۴۰۵ نفر در هکتار همان برنامه ای را تنظیم نمود که برای منطقه ۲۱ با حدود ۳۰ نفر در هکتار تراکم جمعیتی و ۸۰۰ هکتار اراضی ذخیره نوسازی.
*بی توجهی به کارکرد اراضی عباس آباد که قرار بود به عنوان گلوگاه تنفسی تهران حفظ و نگهداری شود. در حال حاضر در مساحت ۶۲۳ هکتاری این محدوده به دلیل اجرای پروژه های بزرگ مقیاس متعدد و وجود ۳۵ ارگان و نهاد مستقر بخش عمده طبیعت بکر محدوده از میان رفته است. وجود ۱۶ مورد تعرض به محدوده عباس آباد و گزارش «عدم اظهارنظر» حسابرسی شرکت نوسازی عباس آباد ظرف سال های گذشته، گویای قصه پر رمز و راز این محدوده است. این موارد تنها بخشی از چالش های اساسی پایتخت کشور است که نیاز به اصلاح، بازنگری و انجام اقدامات اساسی، مدیریت شهری جدید دارد. در همین راستا ضروریست شورای پنجم با تغییر رویکرد اساسی محورهای ذیل را در پیش گیرد.
*حرکت در مسیر برنامه ریزی محلی و متناسب با شرایط و موقعیت های هر محله
*ضرورت تغییر نگاه و رویکرد نسبت به حوزه شهرسازی از بنگاه اقتصادی مدیریت اجرایی شهری به سیستم انتظام بخشی کالبد، منظر و معماری شهر
*پایش و بررسی میزان تحقق پذیری طرح جامع و طرح تفصیلی
*تمرکز بر نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری با تکیه بر تجربه های موفق دنیا موسوم به روش p ۴ و پرهیز از مداخله های گسترده، یک جانبه و از بالا به پایین و همچنین ضرورت ایجاد ظرفیت های محرک توسعه برای در بافت فرسوده در سطح فرا محله و فرا منطقه در الویت قرار گیرد تا مقصدی برای شهروندان و فرصتی برای نوسازی است
*توسعه سامانه های نظارتی مجموعه شورا بر شهرداری و سایر نهادهای مسئول در عرصه شهر
*عملیاتی نمودن مدیریت یکپارچه بر اراضی عباس آباد
*ایجاد اصلاح در رویه های کنونی و جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز در شهر تهران با تکیه بر اعمال نظارت دقیق بر عملکرد ناظران و پیگیری اجرای مفاد تبصره ۷ قانون شهرداری و علی الخصوص تقویت نظارت اجتماعی
*تمرکز بر اصلاح ساختار شهرداری تهران و واگذاری امور و تغییر نقش شهرداری از تصدی گری به تسهیل گری
*شناسایی و رفع فضاهای بی دفاع شهری به عنوان محمل ایجاد ناامنی و عدم حس تعلق شهروندان
*مناسب سازی فضاهای شهری و ایستگاههای مترو برای تمامی شهروندان بخصوص اقشار آسیب پذیر که طی سالیان گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفتند.
-
لزوم ارتباط تنگاتنگ دفاتر نوسازی و شهرداری(خبرگزاری مهر ۳ آذر ۱۳۹۶)
زهرا نژاد بهرام به همراه شهردار منطقه ۱۰ و مسئولان دفاتر نوسازی منطقه ۱۰ بازدیدی میدانی از سطح منطقه ۱۰ داشتند. نژاد بهرام در جریان بازدید از سطح منطقه اظهار داشت: منطقه ۱۰ از سرمایه های شهر تهران است که از گذشته دور از زیر ساخت های شهر تهران به شمار می رفته که منجر به ایجاد ظرفیت های دیرین شهر تهران نیز شده است. وی ادامه داد : منطقه ۱۰ به دلیل فشردگی جمعیت و زنده بودن محلات از خاص ترین مناطق شهر تهران است که البته مشکلات زیادی دارد.
وی در تشریح این مشکلات افزود: حجم عظیم فرسودگی بافت های موجود، تراکم جمعیتی بالا، سرانه فضای سبز زیر یک متر و از همه مهمتر ادامه بزرگراه یادگار امام و خروج آن از ضلع غربی منطقه که برای این منظور از میان بافت های فرسوده عبور کرده وموجبات دندانه دار شدن منطقه را فراهم آورده از جمله مشکلات عدیده ی این منطقه است.
نژاد بهرام تصریح کرد: دندانه دار شدن بافت مسکونی سبب بروز فضاهای بی دفاع شهری شده که این امر ادامه سکونت شهروندان در این منطقه را با مشکل مواجه کرده است. عدم تعیین تکلیف تملک واحد های مسکونی به سبب محدودیت منابع مالی خود نیز مشکلی بر مشکلات موجود افزوده است.
نژاد بهرام اظهار داشت: مجموعه اینها منجر به این شده که منطقه ۱۰ با توجه به این همه سرزندگی حیات انسانی که دارد فشار کالبدی آن به حدی زیاد شده که روح منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی افزود: لذا گام های جدی برای آرام ساختن روح کالبدی منطقه مورد نیاز است و پیشنهاد من این است که در کوتاه مدت با فاز بندی، بخشی از پیاده راه ها مناسب سازی شود تا امکان عبور و مرو در آن وجود داشته باشد.
نژاد بهرام همچنین تاکید کرد: می توان با استقبال از برنامه های نوین شرایطی به وجود آورد تا فضاهای بی دفاع شهری به نوعی تبدیل به فرصت و ایجاد فضایی در راستای تامین سرانه های ۷ گانه خدماتی شود که خوشبختانه در بخشی از منطقه ۱۰ این مهم صورت گرفته است. تجمیع، ارتقا نظارتی و اجتماعی، افزایش ایمنی و بر طرف کردن نیاز ها می تواند تهدید ها را تبدیل به فرصت کند.
نژاد بهرام در ادامه با اشاره به لزوم ارتباط تنگاتنگ میان دفاتر نوسازی و شهرداری های مناطق گفت: همگامی دفاتر با شهرداری نیازمند حرکت بیشتری است، دفاتر رویکرد بسیار مناسبی دارند و به نوعی کف خواسته ی مردم هستند. دفاتر میانجی حاکمیت و مردم هستند و رابط بین شهروندان و منابع تصمیم گیری هستند. رویکرد آنها به سمت بهبود شرایط زیستی با تاکید بر بهسازی محلی یکی از بهترین رویکرد هااست که قابل تامل بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
-
تهران ۵۰۰۰ فضای ناامن برای زنان دارد( دنیای اقتصاد ۷ آذر ۱۳۹۶)
زهرا نژادبهرام درخصوص رفع تبعیض و خشونت علیه زنان نیز گفت: بر اساس یک نگاه مشترک به موضوع جهانی رفع خشونت در مورد زنان، در خصوص مناسب سازی برخی فضاهای تشدیدکننده بروز خشونت، متذکر می شوم و از شهرداری میخواهم که نسبت به رفع ۵۰۰۰ فضای بی دفاع در سطح شهر تهران، اقدام عاجل را انجام دهد.
وی اظهار کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته، احتمال بروز خشونت علی الخصوص درمورد زنان، در چنین فضایی درصد بالاتری به خود اختصاص میدهد.
-
پرداخت بخشی از بدهی شهرداری تهران به پیمانکاران تا پایان سال (عصر ساختمان، ۰۶ آذر ۱۳۹۶)
میزان بدهی شهرداری به پیمانکاران،سازمان ها و بانکها ۳۰ هزار میلیارد تومان محاسبه شده که احتمال دارد تا پایان سال بخشی از این بدهی پرداخت شود.
زهرا نژاد بهرام با اشاره اینکه لایحه بودجه ۹۷ شهرداری تهران تا پایان آذر به شورای شهر تهران ارسال خواهد شد، اظهار کرد: پس از ارسال این لایحه، اقدامات لازم برای بررسی آن در کمیسیونهای شورا آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: پس از این مرحله، بررسی لایحه در صحن شورا انجام خواهد شد که در این زمینه و با توجه به شعار شفافیت شورای پنجم جلسات بررسی لایحه بودجه با حضور خبرنگاران انجام میشود.
نژادبهرام بیان کرد: تا به امروز در خصوص رقم بودجه سال آینده با مسئولان شهرداری صحبتی نشده است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران همچنین به میزان بدهی شهرداری تهران به سازمانها و دستگاهها و بانکها اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مسئولان شهرداری تهران، ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری محاسبه شده است.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط مالی شهرداری تهران به نظر نمیرسد بدهیهای شهرداری به این سرعت پرداخت شود و امکان دارد تنها بخشی از بدهیها به پیمانکاران تا پایان سال داده شود.
-
ما برای ساماندهی دستفروشان مترو طرح اولیهای را تهیه کرده ایم و با کمیسیون فرهنگی و اجتماعی نیز کار مشترک در این باره داریم انجام میدهیم که جلسه آخر آن چهارشنبه گذشته بود طرح چکش کاری شد و قرار شده تا کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اعلام کند که طرحی را در این باره دارد و میخواهد در اختیار شهرداری قرار دهد.
وی در ادامه افزود: ما درباره این طرح با سازمانهای اجرایی که در ارتباط هستیم مثل کار و مشاغل وارد گفتگو خواهیم شد و به ساماندهی دستفروشان خواهیم پرداخت.
نژادبهرام افزود: من تاکید میکنم به همه شما که این قدر بر جمع شدن این دستفروشها اصرار نکنید اینها تمام افرادی هستند که دارند از این راه امرار معاش میکنند و همه جای دنیا نیز دستفروش وجود دارد و یکی از نشاط آورترین صحنههای شهری میباشد و من خودم نیز آن را دوست دارم.
-
لزوم ارتباط تنگاتنگ دفاتر نوسازی و شهرداری (هفت روز خبر ، ۰۳ آذر ۱۳۹۶)
زهرا نژاد بهرام به همراه شهردار منطقه ۱۰ و مسئولان دفاتر نوسازی منطقه ۱۰ بازدیدی میدانی از سطح منطقه ۱۰ داشتند. نژاد بهرام در جریان بازدید از سطح منطقه اظهار داشت: منطقه ۱۰ از سرمایه های شهر تهران است که از گذشته دور از زیر ساخت های شهر تهران به شمار می رفته که منجر به ایجاد ظرفیت های دیرین شهر تهران نیز شده است.
وی ادامه داد : منطقه ۱۰ به دلیل فشردگی جمعیت و زنده بودن محلات از خاص ترین مناطق شهر تهران است که البته مشکلات زیادی دارد.
وی در تشریح این مشکلات افزود: حجم عظیم فرسودگی بافت های موجود، تراکم جمعیتی بالا، سرانه فضای سبز زیر یک متر و از همه مهمتر ادامه بزرگراه یادگار امام و خروج آن از ضلع غربی منطقه که برای این منظور از میان بافت های فرسوده عبور کرده وموجبات دندانه دار شدن منطقه را فراهم آورده از جمله مشکلات عدیده ی این منطقه است.
نژاد بهرام تصریح کرد: دندانه دار شدن بافت مسکونی سبب بروز فضاهای بی دفاع شهری شده که این امر ادامه سکونت شهروندان در این منطقه را با مشکل مواجه کرده است. عدم تعیین تکلیف تملک واحد های مسکونی به سبب محدودیت منابع مالی خود نیز مشکلی بر مشکلات موجود افزوده است.
نژاد بهرام اظهار داشت: مجموعه اینها منجر به این شده که منطقه ۱۰ با توجه به این همه سرزندگی حیات انسانی که دارد فشار کالبدی آن به حدی زیاد شده که روح منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی افزود: لذا گام های جدی برای آرام ساختن روح کالبدی منطقه مورد نیاز است و پیشنهاد من این است که در کوتاه مدت با فاز بندی، بخشی از پیاده راه ها مناسب سازی شود تا امکان عبور و مرو در آن وجود داشته باشد.
نژاد بهرام همچنین تاکید کرد: می توان با استقبال از برنامه های نوین شرایطی به وجود آورد تا فضاهای بی دفاع شهری به نوعی تبدیل به فرصت و ایجاد فضایی در راستای تامین سرانه های ۷ گانه خدماتی شود که خوشبختانه در بخشی از منطقه ۱۰ این مهم صورت گرفته است. تجمیع، ارتقا نظارتی و اجتماعی، افزایش ایمنی و بر طرف کردن نیاز ها می تواند تهدید ها را تبدیل به فرصت کند.
نژاد بهرام در ادامه با اشاره به لزوم ارتباط تنگاتنگ میان دفاتر نوسازی و شهرداری های مناطق گفت: همگامی دفاتر با شهرداری نیازمند حرکت بیشتری است، دفاتر رویکرد بسیار مناسبی دارند و به نوعی کف خواسته ی مردم هستند. دفاتر میانجی حاکمیت و مردم هستند و رابط بین شهروندان و منابع تصمیم گیری هستند. رویکرد آنها به سمت بهبود شرایط زیستی با تاکید بر بهسازی محلی یکی از بهترین رویکرد هااست که قابل تامل بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.
-
زهرا نژاد بهرام در گفت و گو با خبرنگار شهرنوشت، با بیان اینکه کانکس نشینی اتفاقی است که به تازگی در حومه شهر تهران شیوع پیدا کرده و دلایل متعددی دارد، گفت: اگر این مساله در حاشیه شهر تهران رخ داده باشد شهرداری نمیتواند به آن بپردازد، چراکه شهرداری تهران برای خود حریم مشخصی دارد و نمیتواند به حاشیه شهر ورود کند.
وی با اشاره به اینکه اگر یک پدیده ای مد شود می توان آن را پیگیری کرد، افزود: این در حالی است که هر اتفاقی که در پایتخت و اطراف آن رخ میدهد، شهروندان از شهرداری و شورای شهر تهران انتظار دارند تا مساله را رفع کنند، در حالی که تمام اختیارات شهری برعهده شهرداری و شورا نیست.
نژادبهرام با بیان اینکه زمانی که شهروندان و نمایندگان مجلس نسبت به یک پدیده و عارضه در شهر تهران نگران میشوند، میگویند که شهرداری باید رسیدگی کند، اذعان کرد: در حالی که مساله کانکس نشینی در اطراف پایتخت صورت گرفته و یک موضوع بسیار کلان است.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران افزود: باید تمام نهادهای ذی ربط در حوزه مدیریت شهری و حتی نهادهای مدیریت کشوری نسبت به این موضوع اقدامات لازم را انجام دهند و باید این عارضه با دقت بیشتری بررسی شود که چه کسی کانکسها را اجاره میدهد و چه شخص و سازمانی آب و برق آنها را وصل میکند.
وی با تاکید بر اینکه مسائل و دغدغه های شهری روز به روز افزایش مییابد، گفت: از نمایندگان می خواهم لایحه مدیریت واحد شهری که دولت برایشان ارسال کرده را در اسرع وقت مصوب کنند.
نژاد بهرام خاطرنشان کرد: از نهادها و نمایندگان میخواهم سهم تهران را با سایر کلانشهرها مقایسه نکنند. کلانشهر تهران بار تمام مسئولیتهای اقتصادی، مهاجرتی، زیست محیطی و پایتخت بودن را به دوش میکشد و این در حالی است که روز به روز از سهم مالیاتی و منابع درآمدیاش کاسته میشود.
-
هشدار در خصوص دکلهای فشار قوی برق در منطقه ۱۶(خبرگزاری مهر ۳۰ آبان ۱۳۹۶)
در بیست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران درخواست کرد تا برنامهای برای رفع خطر دکلهای فشار قوی در منطقه ۱۶ شهر تهران ارائه شود.
وجود این دکلهای فشار قوی در منطقه ۱۶ باعث بروز انواع بیماری در این منطقه شده و سلامت ساکنان را به خطر انداخته است، باید برای رفع خطر، هر چه سریعتر اقداماتی انجام شود؛ در این زمینه اداره برق اعلام همکاری کرده و باید شهرداری همانند پل صدر، این کابلها را به زیر زمین ببرد.
هزینه بالای انتقال دکلها در زیر زمین در پروژه پل صدر، باعث شد این اتفاق در سایر مناطق نیفتد. اما در حال حاضر خسارت زیستمحیطی زیادی به منطقه ۱۶ بابت این دکلها وارد شده است. اداره برق نیز اعلام آمادگی کرده که این مشکل را برطرف کند؛ بنابراین در اسرع وقت شهرداری برنامه عملیاتی خود را برای رفع این مشکل ارائه کند.
-
در ارتباط با کنشگری شهرسازان در عرصه عمومی اظهار داشت: در عرصه عمومی افراد مختلفی زندگی میکنند ولی آنچه مورد توجه است، این است که شهرسازان باید بتوانند به عنوان عنصر فعال در کنشگری اجتماعی حضور داشته باشند، در واقع کنشگری این فرصت مناسب را به شهرسازان میدهد تا درعرصه عمومی از قالبها و پیش ساختههای ذهنی خود استفاده کنند و بر حسب نیاز و تقاضا آن را تغییر دهند.
کنشگری از آنجایی که عاملانه، عاقلانه، آزادانه و هدفمند میباشد قادر است ظرف این تغییرات را گسترده و فضای عمومی را همیشگی و دارای کاربرد مداوم کند.
نژاد بهرام، در ارتباط با مدیریت مستمر شهرسازان به عنوان کنشگر بر عرصه عمومی تصریح کرد: کارکرد اصلی آنها کنشگری بر فضاهای شهری نسبت به عرصه عمومی است، در واقع تجلی کیفیت در زمان و مکان تغییر میکند و تعادل بخشی به آن نیازمند مدیریت مداوم و حضور فعال و دغدغه مند است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با تاثیر کنشگران بر شهرسازی تاکید کرد: کنشگر آزادانه و عاملانه به موضوع میپردازد و برساختارها تاثیر میگذارد و قادر است پیش ساختههای ذهنی خود را به عنوان طرح وارد موضوع کند، کنشگر بهعنوان فردی جدا ازعرصه عمومی نیست، بلکه نسبت به فضای عمومی و مطالبات اجتماعی مردم تاثیر میگیرد، و نظرات شهرسازی را نسبت به آن باز تولید میکند، فضای عمومی تجلی عرصه روابط اجتماعی است و شهرسازان با ورود و مشارکت در عرصه اجتماعی بهتر میتوانند نیازها را درک و آنها را در مسیر تحقق شهرسازی بکار گیرند.
وی با بیان اینکه از عمده مواردی که کنشگرها به صورت تخصصی جهت عملیاتی شدن طرحها باید به آن توجه کنند افزود: توجه به مطالبات عمومی مردم، ایجاد پویایی در دانش و یافتههای علمی خودشان نسبت به عرصه عمومی، در واقع ارتقاء رضایتمندی در عرصه عمومی فرصت مناسبی است که میتواند در زنده سازی شهر موثر باشد.
نژاد بهرام، در ارتباط با ویرانی خانهها در زلزله کرمانشاه گفت: به طور کلی شهرسازان در جایگاه مهندسین سازه و عمران نیستند که بتوانیم نقش آنها را در این فاجعه بررسی کنیم، شهرسازان ابتدا باید فضاهای مختلف برای وقوع فجایع ناگوار و ناگهانی را پیش بینی کنند که در این خصوص باید دقتشان در کنشگری و بررسی مطالبات مردمی بیشتر باشد.
وی با اشاره به عوامل کاهش فضاهای عمومی درسطح شهرها و ایجاد تنشهای اخلاقی در بین شهروندان بیان داشت: کنشگری عامل جلوگیری از انزوای اجتماعی و جامعه گریزی، عدم همیاری و مشارکت محله ای، کاهش سرمایههای اجتماعی، عدم رضایت و بی تفاوتی میشود، متاسفانه به دلیل کاهش کیفیت فضاهای عمومی عرصه اجتماعی دچار چالش های جدی شده است، که با حضور کنشگرانه شهرسازان فرصتی رابرای کاهش این مسائل ایجاد میکند.
نژادبهرام، در پایان به تشریح عناصر سازنده عمومی در پیوند با کنشگری شهرسازان اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله عناصر سازنده عرصه عمومی شامل ساختمانها، محوطهها، زیر ساختها وکاربریها است که میتواند فضا را بر تعامل و سرزندگی معنا کند، کنشگری شهرسازان در پیوند این عناصر و کارکرد مداوم آنها نقش به سزایی دارد و قادر است عرصه عمومی را به یک عنصر زنده و پویا مبدل کند.
-
در نشست کنشگری شهرسازان در عرصه عمومی
: هر کسی باید مسئولیت خود را نسبت به طراحی سازه های ایجاد شده و تخریب شده بپذیرد.
وقتی مسئولیت را بپذیریم و باور کنیم مسئول هستیم اقدامات ما نیز مسئولیت پذیرانه خواهد بود.
زمانی که در ارتباط با طرح ها بازخورد و مطالبات مردمی را دریافت کنیم اقدامات خود را براساس مطالبات آنها انجام خواهیم داد.
کنش رفتاری عاملانه، عاقلانه، عامدانه و هدفمند است،: کنشگر فارغ از ساختارها بر روابط اثر می گذارد و بر همین اساس عرصه عمومی عرصه اشتراک زندگی جمعی انسانها و محمل شکل گیری خاطرات جمعی است.
فضاهای عمومی عرصه تجلی روابط اجتماعی است .در همین راستا شهرسازان با ایجاد فضاهای عمومی و مشارکت در روابط اجتماعی و مدیریت فضاهای عمومی قادرند در عرصه کنشگری گام های بلندی را بردارند.
باید تلاش کنیم تعادل را در سطح زندگی برقرار کنیم . تجلی کیفیت زندگی در زمان و مکان تغییر می کند و تعامل بخشی به آن نیازمند مدیریت است.
به جز چهار مولفه اصلی شامل کالبد، عملکرد، معنا و زمینه اجتماعی موضوع مدیریت در فضاهای شهری بسیار مهم است. مدیریت مولفه ای است که در ایجاد تغییر و نگهداری عرصه عمومی نقش مهمی ایفا می کند و رابطه مستقیمی با کیفیت مکان دارد.
در سطح شهر تهران نیازمند ایجاد فضاهای فعال، پویا و پرنشاط هستیم چرا که شهروندان به آن نیاز داشته و این امر جز با کنشگری شهرسازان حاصل نمی شود.
عرصه عمومی قادر است فضا را برای تعامل و سرزندگی معنا کند و کنشگری شهرسازانه در پیوند این عناصر و کارکرد مداوم آنهاست که قادر است عرصه عمومی را به واقعیتی زنده و پویا تبدیل کند.
کنشگری شهرسازانه نیازمند تعامل مشترکی بین شهر و شهرسازان است و امروز بیش از هر چیزی به این امر نیازمند هستیم.
حاکمیت محلی هنوز به مفهوم واقعی نزدیک نشده و آنچه در قانون دیده شده کاستی هایی دارد.
نژادبهرام با بیان اینکه به منظور ایجاد مدیریت واحد نیازمند اصلاحات برخی قوانین هستیم به دو لایحه دولت در زمینه مدیریت واحد شهری و درآمد پایدار شهری اشاره کرد.
-
رویدادهای فرهنگی باید در شهر برگزار شود نه خارج از شهر (همدلی، ۲۵ آبان ۱۳۹۶)
آلودگی هوا در خیابان انقلاب مانعی برای کار کتابفروشان نیست، چرا که در زمان مبارزات انقلابی این خیابان محل رفت و آمد دانشحویان بسیاری بود. خیابان انقلاب بهعنوان مکان تاریخی شهر تهران در زمان مبارزات انقلابی شاهد رفت و آمد دانشجویان و خرید کتاب بود؛ بنابراین کاهش رونق کتابفروشان نیازمند بررسیهای بیشتری است.
رویدادهای فرهنگی باید در شهر برگزار شود نه خارج از شهر مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب موضوع دیگر بحث این عضو شورای شهر بود. نژادبهرام تاکید کرد که رویدادهای فرهنگی باید در شهر برگزار شود تا دسترسی مخاطبان تسهیل شود. به اعتقاد این عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر، رویدادهای فرهنگی مانند نمایشگاه کتاب در رفع مشکلات نشر بسیار موثرند.
چرا باید با برگزاری نمایشگاه بیرون از شهر، فرهنگ کتاب و کتابخوانی را از شهر دور کنیم؟ ترافیک در شهر تهران وجود دارد؛ چه بهتر که این ترافیک، ترافیک کتاب باشد. خیابان انقلاب راسته فرهنگی شهر تهران است. مسئله دستفروشان باید با کمک صنف و ناشران حل و فصل شود. معتقدم خیابان انقلاب محل گذر نیست و شهرداری منطقه ۱۱ میتواند خیابان انقلاب را به پیادهرویی مناسب تردد و توقف مخاطبان تبدیل کند.
این عضو شورای شهر در واکنش به گلایه محمود آموزگار درباره پرداخت عوارض تابلو برای کتابفروشان گفت که اتحادیه با درخواست کتبی، این موضوع را پیگیری کند.
-
اغتشاش بصری مهم ترین مشکل راسته انقلاب(خبرگزاری مهر ۲۴ آبان ۱۳۹۶ )
همه مدل طراحی از مبلمان گرفته تا تبلیغات و تابلوها را در این خیابان میبینیم و این اغتشاش بصری مانع نمود درست جایگاه فرهنگی راسته جنوبی انقلاب میشود. هر چند سازمان زیباسازی تلاشهایی برای بهبود و بهینه سازی این مشکل کرده اما نیازمند برنامههای بیشتری هستیم. ساماندهی دستفروشان، رسیدگی به وضعیت ایستگاه اتوبوس و توجه به پهنه فرهنگی خیابان انقلاب هم از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارد و شهردار منطقه تا ۱۵ آذر طرحی برای رسیدگی به این مسائل آماده خواهد کرد و درباره این طرح با اتحادیه ناشران گفتگو خواهیم داشت.
از مجموعه شهر آفتاب میتوان به عنوان یک شهر نمایشگاهی برای نمایشگاه ملزوماتی مثل خودرو، صنعت و … استفاده کرد. ولی کتاب نرم افزاریترین نیاز فرهنگی جامعه است که نباید از مردم فاصله داشته باشد. در کنار این مسائل منتظر طرح اتحادیه و کتابفروشان و ناشران برای نقشه فرهنگی کتابخوانی هستیم.
این منطقه یک راسته عبوری صرف نیست بلکه میتواند یک پاتوق فرهنگی پویا و زنده باشد. بپذیریم که دستفروش وجود دارد و وقتی این مساله را پذیرفتیم در جهت رفع نیاز آنها پیش میرویم. باید این مساله و دیگر مسائل را حل کرده و آرامش را به خیابان انقلاب برگردانیم.
-
فاقد فضای باز شهری در صورت بروز زلزله تهران هستیم (خبرگزاری مهر ۲۳ آبان ۱۳۹۶ )
باید نسبت به ایجاد فضاهای باز (برای اسکان در صورت بروز زلزله) اقدام عاجل انجام شود، کمبود فضاهای خالی بخصوص بافت فرسوده و حذف نقاط خالی، هنگام بروز حادثه مشکلات فراوانی را در شهر تهران بوجود خواهد آورد.
وی افزود: در تهران فضاهای سربازی که بازماندگان بتوانند در آن اسکان پیداکنند و فضاهایی که نیروهای امدادی هم بتوانند در آنجا استقرار پیداکنند،وجود ندارد. متاسفانه هم اکنون در سرپل ذهاب که دچار زلزله شده در زمین فوتبال مردم اسکان داده شدند.
فضاهای باز در زمان زلزله هم برای اسکان و هم تردد هستند و هم امکانی که بتوانند مصدومین را نگه دارند. در تهران به خصوص در فضای بافت فرسوده فاقد چنین امکاناتی هستیم.
در شهر تراکم وجود دارد و پارسل ها به هم نزدیکند و این نشان از بی توجهی جدی مدیریت بحران و مدیریت شهری به چنین موضوعی است. در حال حاضر فضاهای بزرگی وجود دارد که باید نسبت به آنها اقدام کرد که از جمله منطقه ۹ محدوده امامزاده عبدالله و منطقه ۱۲ و محدوده ای نزدیک مجلس شورای اسلامی است.
-
مدیریت بحران در زلزله باید توسط مردم صورت بگیرد (شبکه اطلاع رسانی راه دانا ، ۲۳ آبان ۱۳۹۶)
از جمله موارد که باید به آن توجه ویژه کرد و در زلزلههای گذشته بسیار ملموس بوده است، مساله مشارکتهای مردمی در کمکرسانی به بازماندگان این حادثه دلخراش است که میتواند حائز اهمیت باشد.
با وجود اینکه در سالهای گذشته این مساله به شعاری زیبا ولی پوچ و توخالی مبدل شده در صورتی که میتوان از این سرمایه اجتماعی بهعنوان بزرگترین ظرفیت استفاده کرد.
با توجه به مدت زمانی که نیروهای امدادی وارد صحنه میشوند بسیاری از خطرات در حال رخ دادن است اگر بتوانیم آموزشهای لازم را بهصورت متمرکز و شبکهای قبل و بعد از وقوع زلزله برای نیروهای مردمی انجام دهیم بسیاری از حوادث جانی کاهش مییابد.
و یکی از مواردی که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد مساله درد و رنج مردم که بر اساس از دست دادن عزیزانشان است، که این مهم با آموزشهای لازم از طریق رسانه و بسیاری از موارد دیگر در حوزه شهروندی میتواند بروز مشکلات بعدی را مدیریت کرد.
سازمان مدیریت بحران فعالیتهایی در این خصوص داشته است ولی کافی نیست با توجه به جمعیتی که در شهر تهران در حال زندگی هستند خیلی بیشتر و متمرکز باید روی نیروهایی از اهالی محل کار کرد بهدلیل اینکه نیروهای بومی عامل ترغیب و همیاری دیگر شهروندان محل میشوند و همچنین شناخت بیشتری نسبت به بافت محله دارند که این به تنهایی میتواند راهگشای بسیاری از موارد باشد.
پس از بروز زلزله غرب کشور، عکسهایی از این صحنه دلخراشی از این حادثه را شاهد آن بودیم که در ابتدای بروز حادثه قبل از حضور نیروهای متخصص در محل تنها مردم محلی بودند که بهصورت خودجوش و از روی دغدغهمندی به اهالی زلزلهزده کمک میکردند و این نکتهای است که باید شهرداری تهران و سازمان مدیریت بحران به آن توجه کند و طرحهایی مدون نسبت به این موضوع داشته باشند و از طریق رسانهها همگرایی، همراهی و سازماندهی نیروهای محلی برای آموزش مدیریت بحران صورت بگیرد.
کیفیت ساخت سازها از موارد برجستهای است که در سالهای گذشته کمتر به آن توجه شده است از جمله مواردی که در زلزله غرب کشور شاهد آن بودیم بسیاری از خانههایی که تخریب شدند استحکام لازم را نداشتند به همین دلیل کیفیت ساخت و ساز باید با توجه و تمرکز بیشتری در کشور به آن پرداخته شود، از جمله مواردی که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد موضوع کیفیت در مصالح ساختمانی است که عامل بسیاری از ویرانیها نبود مصالح مرغوب در این خصوص بوده است.
شهرداری تهران باید با جدیدیت بیشتری موضوع نظارت بر ساخت و سازها را دنبال کند. اگر لازم به ورود شورا مبنی بر تصویب لوایح باشد حتماً ورود خواهیم کرد و شهرداری را موظب به رسیدگی وضعیت ساختمانهای آسیب دیده (بافت فرسوده) میکنیم. با توجه به اینکه مساله ساخت و ساز مساله جدی برای بافت فرسوده است، ولی اگر کیفیت ساخت ساز نتواند نیاز شهر را برآورده کند عملاً موضوع نوسازی به حاشیه خواهد رفت.
شهرداری با سازماندهی موجود و ظرفیتهایی که هماکنون برای نظارت بر ساخت و سازها دارد باید از آنها برای بالابردن کیفیت و بهره موجود در نوسازی بافت فرسوده استفاده کند و اگر لازم به مصوبات تازهای از سوی شورای اسلامی شهر باشد حتماً شورا کوتاهی نخواهد کرد و چراکه این مساله دارای اهمیت بالایی است و امید است شهرداری در لایحه بودجه سال ۹۷ ردیف خاصی را در خصوص نظارت بر کیفیت ساخت و سازها قرار دهد.
-
پیاده روها برای عابران امن نیست (خبرگزاری مهر ۲۱ آبان ۱۳۹۶ )
طبق آمارها بیش از ۶۰ درصد جانباختگان در سطح شهر، عابران پیاده هستند چرا که پیاده راه ها امن نیست و مردم از سطح خیابان تردد می کنند.
شهردار تهران باید در اولین فرصت زمانی، برنامه زمان بندی را از معاونت عمران درخواست کند و طبق آن پیاده راه ها دسته بندی شود به طوری که پیاده راه هایی که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت قابلیت تعریض دارد را برای یکسان سازی سطحی و رفع موانع در دست اقدام قرار دهد.
بارها درباره ساماندهی پیاده راه های تهران به شهرداری تذکر داده شده، طبق آمارها بیش از ۶۰ درصد جانباختگان در سطح شهر، عابران پیاده هستند چرا که پیاده راه ها امن نیست و مردم از سطح خیابان تردد می کنند. شهر تهران برای مردان بالغ سالم تشکیل شده و هیچ گروه سنی در آن دیده نشده است که امیدواریم با تمهیدات شهرداری برای ساماندهی پیاده راه ها اتفاقاتی صورت بگیرد.
ساماندهی منظر، سیمای شهر و پیاده راه ها الزام اساسی است که معاونت عمران شهرداری تهران باید برنامه خود را در اولین فرصت ارائه دهد.
-
تغییرات جدید در معاونین شهرداری تهران ( تسنیم ۱۹ آبان ۱۳۹۶)
شورا هیچ دخالتی در انتصابات شهردار تهران ندارد و اعضای شورا در خصوص انتصابات فقط مشورت میدهند، ضمن اینکه به زودی تغییراتی در معاونین شهرداری صورت خواهد پذیرفت.
یکی از ویژگیهای شورای پنجم این است که این شورا تابع قانون است و بر اساس قانون شورا اجازه ندارد در عزل و انتصابات دخالت کند.
جایگاه شورا نظارت بر شهرداری است و در این مسیر حرکت خواهد کرد و شورا در ادامه مجلس کار میکند.
در خصوص موارد و بخصوص انتصابات در شهرداری، اعضای شورای شهر تهران مشاوره های را میدهند و شهردار نیز تلاش میکنند از آنها استفاده کند که برخی از مشاوره تاثیر داشته و برخی خیر.
شهردار در خصوص انتصاب معاونی خود با شورا مشورت کرده ولی در خصوص زیر مجموعه معاونین خود یکسری انتصاب صورت گرفته که ما به آنها نقد داشتیم و به شهردار تهران نیز اعلام کردهایم.
با توجه به اینکه برخی از معاونین شهردار سابق همچنان در این دوره هم هستند به زودی شاهد تغییراتی در این بخشها هم خواهیم بود.
-
سرانجام تشکیل فراکسیون زنان در شورای شهر تهران (خبرگزاری مهر ۱۹ آبان ۱۳۹۶ )
در حال حاضر فراکسیون زنان به صورت غیررسمی در شورا وجود دارد و زنان شورا مطالبات زنان را با سایر اعضا مطرح می کنند و این ارتباط وجود دارد. البته با حضور مشاور امور زنان شهرداری جمع ۶ نفره زنان شورا به هفت نفر می رسد و یک فراکسیون هفت نفره را خواهیم داشت. عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران افزود: در حال حاضر اقداماتی که مربوط به زنان است در شورا پیگیری می شود اما به نام فراکسیون نیست که هماهنگی های لازم برای تشکیل این فراکسیون انجام شده و هیچ مشکلی وجود ندارد.
-
هشدار نسبت به تخریب باغ وقفی در شمال پایتخت (خبرگزاری مهر ۱۶ آبان ۱۳۹۶ )
در جلسه علنی :
باغی که امروز به عنوان باغ اوقاف شناخته می شود تا سال ۳۲ تحت مالکیت حاج میرزا حسین حاج محمدعلی کنی بوده که وی به علت آنکه فرزندی نداشته این باغ ۲۲ هزار و ۶۰۰ مترمربعی خود را وقف امور خیریه کرده که بر اساس شواهد و گزارش های محلی ملک وقف امام حسین (ع) بوده و شبکه آبرسانی به درختان باغ نیز بر اساس سلسله قنواتی بوده که از دوران گذشته داخل باغ تعبیه شده و البته سال هاست که نسبت به لایروبی آنها سهل انگاری شده است.
آنچه باعث نگرانی دوستداران محیط زیست و منتخبین مردم تهران شده است اصرار مالک بر تغییر کاربری باغ مذکور از پهنه G۱۱۱ به کاربری مسکونی است تا حدی که در دوره مدیریت پیشین شهری تفاهم نامه دو طرفه مالک و شهرداری به منظور ایجاد چنین تغییری تا مراحل پایانی پیش برده شده بود که با اعتراضات مردمی به سرانجام نرسیده بود.
در تابستان سال ۹۴ آتش سوزی مشکوکی در این باغ رخ داده که به گفته مسئولین وقت تعمدی و از جانب مالک به منظور از بین بردن باغ صورت گرفته است.
در حال حاضر گزارش های دریافتی حکایت از تداوم عدم آبیاری مناسب به درختان موجود در این باغ دارد و با یک بخش عظیمی از عرصه باغ را به محل تخلیه نخاله های ساخت و ساز تبدیل کرده اند.
نژادبهرام از هیات رئیسه شورا درخواست کرد بر اساس قوانین حاکم بر کشور نسبت به ضبط باغ مذکور و واگذاری مالکیت آن به شهرداری جهت تبدیل عرصه آن به فضای عمومی انجام شود.
-
فاصله بین شورا و اتاق اصناف باید رفع شود (خبرگزاری برنا ۱۶ آبان ۱۳۹۶)
در واکنش به سخنان رییس اتاق اصناف تهران:
ما سه قانون در خصوص اصناف داریم که در همه این قوانین حمایت لازم از اصناف شده اما اصناف ٣٠٠هزار صنف دارد که شبکه مویرگی است اما در ارتباط با مردم و ارائه خدمات ضعیف هستند. دستفروشان از سوی اصناف مورد بی توجهی قرار گرفتند! اصناف میتوانست کاری کند.نژاد بهرام تاکید کرد: فاصله بین شورا و اتاق اصناف باید رفع شود. همچنین اصنافی که در حال از بین رفتن یا نیازمند حمایت هستند نباید مورد غفلت قراربگیرند. در تمام قوانین حمایت از اصناف تاکید شده است که در این بخش باید به صورت جدی وارد شویم. (ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ، ۱۶ آبان ۱۳۹۶)
برای قطع مشکلات و ارائه خدمات به مردم باید تلاش بیشتری را انجام داد.
نژادبهرام ضمن اشاره به موضوع دستفروشی در شهر تهران گفت: در این بخش نیز باید اقدامات لازم جهت ساماندهی افرادی که در این بخش کار میکنند صورت بگیرد. اتاق اصناف میتواند با ارائه طرحی در بخش ساماندهی دستفروشان اقدامات لازم را انجام دهد و در این بخش مدیریت شهری نیز همکاری لازم را خواهد داشت.
-
از نقطه نظر جمعیت و وسعت مقایسه شهر تهران و لندن معنا دار و منطقی است.شهر تهران به مانند لندن کلانشهر و دارای جمعیت فراوانی است ضمن اینکه تهران نیز به مانند لندن از برخی زیرساخت های مدرن از جمله گسترش امور حمل و نقل و ترافیک بهره مند است و در سالهای اخیر پیشرفت های زیادی داشته است.
همانطور که رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد تهران شهری به شدت گران بوده و هزینه اداره این شهر بالا است که می توان آن را با مشارکت گسترده مردم و استفاده از ظرفیت های آنان بسیار ارزان تر اداره کرد.
متاسفانه مشارکت مردم در اداره شهر تهران مورد غفلت واقع شده است. متاسفانه رویکردهای مردم و شهرداری در ایران با هم متفاوت بوده و هر کدام در فضایی متفاوت و خاص خود به سر می برند و میان آنان همنوایی و همگرایی وجود ندارد.
مدیران با اتخاذ راهکار مناسب علاوه بر افزایش مشارکت های مردمی میزان شفافیت را در مواجهه با مسائل افزایش دهند.
-
موضوع برخورد حذفی با دستفروشان مورد رسیدگی قرار بگیرد(خبرگزاری مهر۱۶ آبان ۱۳۹۶ )
در بیستمین جلسه شورا:
در حوزه اصناف سه قانون وجود دارد که یکی به ماده ۵۵ شهرداری ها باز می گردد، یکی مصوبه شورا است و یکی مصوبه سال ۹۲ مجلس می باشد. در تمامی این قوانین، حمایت های لازم از اصناف صورت گرفته اما با وجود ۳۰۰ هزار واحد صنفی آنچه که برای ساماندهی، رفع مشکلات و ارایه ی خدمات به مردم انتظار می رفت، قابل مشاهده نیست.
وی ادامه داد :ماده سوم نظام صنفی، واحد صنفی را تعریف می کند که در آن، دستفروشان مورد کم توجهی قرار گرفته اند. اتاق اصناف باید با اشتفاده از فضای رقابتی نگاهی بالنده داشته باشد و نگاهش، حمایت و ارتقا وضعیت و سازماندهی باشد.
اصناف شهر را زنده نگه می دارند؛ لذا باید موضوع برخورد حذفی با دستفروشان مورد رسیدگی قرار بگیرد.
به نظر می رسد فاصله اتاق اصناف و شورای شهر در گذشته مسبب کم توجهی رویکردهای اتاق اصناف شده باشد. کم توجهی به اخذ جواز مانع نظارت جدی بر اقدام است.
عدم توجه به ارایه جدی خدمات تنبیهی نسبت به نداشتن مجوز بستری نا متناسب برای اقدام است. این مهم موجب عدم ضمانت شغلی و حمایت برای واحد صنفی مجوز دار است. وجود ١٠٠ هزار واحد صنفی بدون مجوز قابل تامل است.
-
خانه تاریخی «حسام لشگر» در چند قدمی نابودی است (خبرگزاری مهر۱۴ آبان ۱۳۹۶)
در نوزدهمین جلسه شورای تهران، ری و تجریش:
نژادبهرام نسبت به حفظ خانه حسام لشگر با قدمت بیش از ۱۰۰ سال و نجات آن تذکر جدی داد و برای حفظ این میراث تاریخی و فرهنگی در خیابان خیام تهران اعلام آمادگی کرد.او با اعلام نگرانی و درخواست رسیدگی سریع نسبت به این خانه تاریخی حمایت جدی از میراث فرهنگی و بافت تاریخی شهر را وظیفه شهرداری، شورا و سازمان میراث فرهنگی دانست، ضمن این که برای انجام هرگونه اقدام پیشگیرانه در زمینه تخریب این خانه تاریخی اعلام آمادگی کرد.
“حفظ میراث فرهنگی از وظایف اعضای شورای شهر است و در این میان خانه تاریخی حسام لشگر که در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار تاریخی ثبت ملی شده از موارد دارای اولویت رسیدگی است.”
-
بررسی قراردادهای نجومی یاران قالیباف پس از گزارش ۱۰۰ روزه نجفی (رویداد۲۴، ۱۶ آبان ۱۳۹۶ )
با گزارش ۱۰۰ روزهای که قرار است آقای نجفی به ما بدهد به تمام قراردادها دسترسی پیدا میکنیم و امکان رسیدگی به قراردادهای نجومی هم فراهم میشود.
ما یقین داریم یک سری از این نوع قراردادها در مجموعه شهرداری وجود دارد، گفت: آنچه مهم است این است که این قراردادها با آشکار شدن و پیدا شدن باید مجدداً بررسی قرار بگیرند.
بسیاری از نیروهایی که قبلاً در شهرداری کار میکردند همچنان در مسئولیتهای شهرداری حضور دارند. درواقع این گزارش ۱۰۰ روزهای که آقای نجفی به ما بدهد میتواند بسیاری از این چالشها را برای ما برطرف و آشکار کند و ما بسیاری از این اطلاعات را نداریم.
گاهی به شکل موردی یک قرارداد طرح امنیت شهر مطرح شود، اما بهصورت موردی کفاف نمیکند، ما باید سازماندهی شده و سیستماتیک به این قراردادها دسترسی پیدا کنیم و امکان دسترسی به آنها در گزارش ۱۰۰ روزه وجود دارد.
-
به دنبال ترمیم جراحات بر پیکره تهران هستیم (پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران ، ۱۲ آبان ۱۳۹۶)
در حال تلاش برای تحقق ۳۰ درصدی سهم زنان هستیم. با این وجود در بسیاری از موارد ظرفیت متناسب با حضور زنان در عرصه مدیریتی دیده نمیشود.
شورای شهر تهران سهم ۳۰ درصدی را برای حضور زنان در عرصه مدیریتی شهر در نظر گرفته است.
شورای شهر پنجم برای حضور زنان در مدیریت شهری سهم ۳۰ درصدی را در نظر گرفته است چرا که هم مصوبه مجامع بین المللی را دارد و هم مطالبه جامعه مدنی است و هم خروجی آن در لیستهای انتخاباتی دیده شده است. به همین خاطر تمام تلاش خود را انجام میدهیم که بتوانیم این ۳۰ درصد را محقق کنیم.
اگر شما امروز به شورای بیایید حضور زنان را از حوزه کارشناسی تا حوزههای مشاورهای پر رنگ میبینید. فعالیت زنان توانمند در درون شورا به این معنی است که نگاه شورا به زنان و ظرفیت شورا برای حضور زنان تغییر کرده و یقین دارم که نگاه و رویکرد در حوزه شهری نیز تغییر میکند.
از میان شهردارهایی که آقای نجفی شهرداری تهران برای مناطق معرفی کردند ۸ شهردار را زنان تشکیل دادند و این اتفاق مبارکی است که نشان دهنده باور نقش مدیریتی زنان در مجموعه شهرداری است و این یک توافق نانوشتهای بین شورای شهر و آقای نجفی، شهردار تهران است که تا دیدگاه جدی در این باره از سوی هر دو طرف وجود دارد.
در حال تلاش برای تحقق ۳۰ درصدی سهم زنان هستیم. با این وجود در بسیاری از موارد ظرفیت متناسب با حضور زنان در عرصه مدیریتی دیده نمیشود. اما تکاپویی که از سوی مردان برای حضور زنان توانمند در عرصه مدیریت شهری صورت میگیرد بسیار مبارک است. البته اعضای شورای شهر پنجم به اینها بسنده نمیکند و به دنبال بیش از آن هستند.
تهران شهر باهویتی است و هویتی دیرین دارد. منتهی عارضهها و جراحتهایی بر پیکره این هویت میبینیم که تنها راه آن بازتولید عناصر و المانهای هویت بخش و هویتسازی است که در درون شهر تهران وجود داشته است و تهدید سازههای نامتجانس را به فرصت تبدیل کنیم که ایجاد پلازاها و فعالسازی اماکن عمومی از جمله ظرفیتهای بازتولید هویت تهران به حساب میآید.
-
نباید برای رسیدن به توسعه پایدار از محیط زیست عبور کنیم (خبرگزاری مهر۹ آبان ۱۳۹۶ )
رویکرد مدیریت جدید شهری برای اداره تهران رویکردی با برنامه و علمی به این معنا که برای انجام کارهای مختلف، توسعه شهر تهران و اجرای پروژه ها حتما باید مطالعات مرتبط با پروژه انجام بگیرد. به عبارت دیگر پیوست های فنی، اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی باید برای پروژه ها در نظر گرفته شود و با نگاه حفظ محیط زیست به توسعه پراخته شود.
طبیعی است در این صورت می توانیم از انجام پروژه ها و توسعه در سطح شهر تهران دفاع کنیم.
هم بحث توسعه مهم است و هم توجه به محیط زیست که به عنوان یک اصل مهم باید به آن پرداخته شود. این رویکرد می تواند شرایطی فراهم کند که شهروندان از امکانات و خدمات بهتری برای زندگی و رفاه بهره ببرند و این همان بهبود شرایط است که شهردار تهران به آن اشاره کرده است.
طبیعی است نباید برای رسیدن به توسعه از محیط زیست عبور کنیم. توسعه باید وقتی اتفاق بیفتد که به ابعاد محیط زیست و توسعه در کنار هم توجه کنیم و شهری را مهیا کنیم که شهروندان احساس امنیت، آرامش و رضایتمندی داشته باشند و از مواهب طبیعی برخوردار گردند.
-
لزوم اجرای مدیریت واحد شهری ممانعت از توزیع قدرت طبیعی است (خبرگزاری ایمنا ۹ آبان ۱۳۹۶ )
در غرفه خبرگزاری ایمنا، در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات:
مدیریت واحد شهری تحت لایحه ای وارد مجلس شده است، البته این لایحه اشکالاتی داشته که نقاط ضعف آن در حال اصلاح است.
مدیریت واحد شهری یک الزام است، امروز دولت به این نتیجه رسیده که برای مدیریت بهتر شهرها ملزم به اجرای این نوع مدیریت است.در این میان باید نهادهای دولتی با همدیگر هماهنگ شوند تا با شهرداری بتوانند مدیریت واحد شهری را محقق کنند.
ایجاد این هماهنگی میان شورا و شهرداری و قوه مجریه زمانبر و احتیاج به راهکارهای مشخصی دارد.
این عضو شورا در پاسخ به اینکه گفته می شود مجلس به دلیل توزیع قدرت تصمیم گیری در کشور مدیریت واحد شهری را تصویب نمی کند، اضافه کرد: البته این طبیعی است که صاحبان قدرت مانع توزیع قدرت شوند اما چیزی که مهم است الزام این موضوع است.
-
زنان ۵۰ درصد جمعیت شهر را تشکیل میدهند و توجه به زنان یکی از مطالبات و نیازهای اصلی است، باید در قالب قوانین و دستورالعملها تغییر رویکرد جدی در این زمینه داشته باشیم تا نگاه گذشته به زن تغییر کند.
رویکرد شهر همواره مردانه بوده است، برهمین اساس تمامی سازهها و تاسیسات شهری در راستای پاسخگویی به نیاز مردان ساخته شده است.
حالا شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تغییر کرده و زنان وارد حوزه اجتماعی شدهاند، زنان نسبت به قبل بیشتر در شهر حضور دارند و برمبنای این تعاریف باید تاسیسات تغییر شکل دهد، اما متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
زنان ۵۰ درصد جمعیت شهر را تشکیل میدهند و توجه به زنان یکی از مطالبات و نیازهای اصلی است، لذا باید در قالب قوانین و دستورالعملها تغییر رویکرد جدی در این زمینه داشته باشیم تا نگاه گذشته به زن تغییر کند.
باید اقدامات جدی و ضروری در راستای حمایت از زنان در شهر و بهبود فضای شهری انجام شود، یکی از مواضع مورد تاکید فضاهای بی دفاع و ناامن شهری است، چراکه بررسیها نشان داده بسیاری از این فضاهای بیدفاع به دلیل عدم توجه یا بیدقتی از نظر سازهای شکل گرفته که اگر در زمان ساخت دقت بیشتری میشد این فضاهای بیدفاع شکل نمیگرفتند و حالا باید کاری کنیم تا آثار سوء آنها کاهش یابد.
شورای شهر و بخصوص کمیسیون معماری و شهرسازی در راستای ایجاد شرایط مثبت گام برخواهند داشت، باید این فضاهای بیدفاع شهری شناسایی، شاخصبندی و نسبت به رفع آنها اقدام شود و این در دستور کار کمیسیون شهرسازی قرار دارد. انجمنها، بالهای همراهی شورای شهر هستند.
-
انتقاد از سکوت رسانه ملی در مقابل نجفی ( اقتصاد آنلاین ۳ آبان ۱۳۹۶)
درخصوص ممنوعالتصویری شهردار تهران:
در ابتدا این موضوع در حد گمانهزنی بود اما گویا مساله جدیتر از این حرفها است . عملکرد صداوسیما نشان از ممنوعالتصویری نجفی دارد و به نظر میرسد باید در این راستا اقداماتی انجام داد.
صداوسیما در مقابل ارائه دستاوردهای سفر ارزشمند نجفی به سئول سکوت کرد و در انتشار اولین بار نشست خبری مفصل با تمام رسانهها عملکرد غیرقابل دفاعی داشت، همه رسانههای مختلف از نشست خبری شهردار تهران استقبال کرده و آن را پوشش دادند اما دیدیم که این نشست در رسانه ملی جایی نداشت.
صدا وسیما جلسات شورا را در حد شوخی و انتقادات سطحی پخش میکند، جالب است که نشست خبری شهردار تهران برای همه جذاب بوده اما گویا برای صداوسیما جذابیتی نداشته است و عملکرد رسانه ملی نشان میدهد که نواقصی در پوشش اینگونه برنامهها وجود دارد.
-
ورود شهرداری به موضوع پادگان ۰۶/ تکذیب ساخت بانک و برج در پادگان (روزامه ، ۰۱ آبان ۱۳۹۶ )
در گفتوگوبا ایسنا:
پادگان ۰۶ یکی از پادگانهای بزرگ چند هکتاری داخل شهر تهران است که در مجموعه شهری قرار گرفته ، در حال حاضر مسوولان شهرداری در حال اریزنی با مسوولان ارتش هستند که ۷۰ درصد این فضای پادگان در اختیار شهرداری قرار گیرد.
این پادگان در داخل بافت مسکونی و در خیابان پاسداران قرار دارد که متاسفانه سرانههای شهری این منطقه از جمله فضای سبز به شدت کم است ، امیدواریم با دریافت ۷۰ درصد زمین پادگان ۰۶ بتوانیم آن را به بوستان تبدیل کنیم.
متاسفانه در طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر ساخته شدن بانک و یا برج در این پادگان به گوش میرسد، این شایعات را رد میکنم چراکه در صورت توافق مسوولان شهرداری و ارتش برای واگذاری ۷۰ درصد زمین این پادگان، این محدوده به پارک در راستای افزایش فضای سبز منطقه پاسداران تبدیل خواهد شد.
-
برنامههای شورای شهر تهران برای کاهش آلودگی هوا(سلامت آنلاین، ۲۶ مهر ۱۳۹۶ )
در گفتگو با سلامت آنلاین:
در کمیته تخصصی شهرسازی شورای شهر تهران علاوه بر کمیسیون سلامت و محیط زیست، برنامههای بلند مدت و میان مدتی جهت جلوگیری از آلودگی هوا درنظر گرفته شده است که ازجمله میتوان به مدیریت منابع شهری، تلاش برای افزایش ظرفیتهای دسترسی به حمل و نقل عمومی و اصلاح طراحی شهر اشاره کرد.
برای مقابله با آلودگی هوا، تمام ساخت و سازهای جدید در شهر تهران براساس طرحهای جامع شهرسازی و با درنظر گرفتن رویکرد زیست محیطی و اجتماعی انجام میشود.
در پژوهشهای طراحی شهر، موقعیت نسبی و مطلق شهر و عوامل موثری چون معماری، میزان تراکم عمودی، توسعه افقی، راههای ارتباطی، خیابانها و ارتفاعات اطراف مورد بحث قرار گرفته و ارتباط آنها با یکدیگر بررسی میشود. بنابراین در شهر تهران باتوجه به اینکه در نیمه دوم سال، دچار پدیده وارونگی هوا میشویم، این مقوله بیش از پیش درنظر گرفته شده و تمام طراحان شهری باتوجه به فضا و شرایط بومی، شرایط آب و هوایی و جغرافیایی شهر تهران کار میکنند.
اگرچه میتوان آلودگی هوا را با طراحی درست شهر کاهش داد، اما بدین معنا نیست که اکنون بتوانیم در یک مقطع زمانی کوتاه مدت کار خاصی انجام دهیم. نحوه طراحی و بهرهگیری از ظرفیتهای شهری عمدتا از راهکارهایی است که میتواند در بلند مدت موثر باشد.
در کنترل آلودگی هوا، کنترل شهروندی بسیار مهم است اگر بخواهیم موضوع کاهش آلودگی هوا را فقط به مدیران بسپاریم، امکان دسترسی به نتایج بسیار محدودتر میشود، درحالی که با مشارکت شهروندان مانند کاهش استفاده از خودروهای شخصی، نگاه جمعیتری به این موضوع میشود.
-
پرونده بوستان پنجم پاسداران سریعتر رسیدگی شود (انصاف ،۲۸ مهر ۱۳۹۶)
در ارتباط با حضور ماموران پلیس در بوستان پنجم پاسداران و تنش بوجود آمده با معترضان به تخریب و ساخت و ساز در این بوستان:
من در تمام این مدت نگران بودم که چنین اتفاقی بیفتد و همینجا از مراجع ذیصلاح قضایی درخواست میکنم که تکلیف نهایی را زودتر مشخص کنند که اگر سوءتفاهمی هم برای مردم وجود دارد، نظر نهایی قاضی در این زمینه فصلالخطاب است.
شنیدن صدای حرف مردم، برای این که تا جایی که بتوانیم به خواستههایشان رسیدگی کنیم، ضروری است، به هر دلیلی اگر امکان این نیست که به خواستههای شهروندان رسیدگی شود، حداقل وظیفه ما این است که مردم را با روشهای مختلف اقناع کنیم.
بارها از مسوولان شهرداری منطقه سه درخواست کردم که با مردم پای گفتوگو بنشینند. هفته گذشته هم که مقابل شورای شهر تجمع کرده بودند، با نمایندگانشان صحبت و رییس دفتر آقای شهردار را هم خبر کردیم که قرار شد پیگیری کنند و نتیجه را اعلام کنند؛ هرچند چندبار هم ما پیگیری کردیم و تا کنون پاسخی نگرفتهایم.
اتفاقی که افتاده نه مطلوب ماست و نه مطلوب شهرداری، من یقین دارم آقای نجفی تمایلی به بروز چنین اتفاقاتی ندارد و حتی رویکرد نیرو انتظامی هم این نیست، بنا براین باید یک راهکار میانی برای این قضیه پیدا شود، چون درحال حاضر از نظر قانونی همهی موارد را بررسی کردیم.
مدارک مربوط به این مالک، مستند و اقدامات صورت گرفته قانونی بوده است، معترضان میگویند قیمت کارشناسی فروش زمین ضعیف بوده است که این موضوع را دادگاه باید بررسی کند و معتقدیم قیمت زمین فروخته شده نازل نبوده است. فاصلهی زمانی بین قیمتگذاری تا زمان واگذاری چهارماه بوده است و کارشناس رسمی دادگستری هم این مسأله را تایید میکند؛ هرچند دوستان ما میگویند واگذاری اشکال داشته است که ما میگوییم اشکال نداشته و باید روند قانونیاش را طی کند.
مردم به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و دیوان دستور توقف ساخت و ساز را صادر کرد. مالک بعد از این موضوع شکایت و دوباره دیوان دستور توقف ساخت و ساز را لغو کرد و به مالک اجازه داد که کار ساخت و ساز را از سر بگیرد تا به نوبت پرونده رسیدگی شود و به همین دلیل درخواست میکنیم دیوان این پرونده را خارج از نوبت بررسی کند تا مشکلات و سوءتفاهمهای بیشتری بین مالک و مردم و پلیس ایجاد نشود.
درختان بوستان پنجم پاسداران پارک ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساله نبودهان، مالک این زمین یکی از وابستگان به رژیم سابق بود که ابتدای انقلاب فرار میکند و این زمین به یک ملک رها شده تبدیل میشود و در ادامه، در این زمین درخت میکارند و چند آبنما و نیمکت میگذارند و تبدیل به پارک میشود.
اگر راجع به سابقهی این زمین مطالعه شود، شاید کمتر سوءتفاهم پیش میآمد. این ملک متعلق به شهرداری است و شهرداری در ازای بدهی که به پیمانکار داشته، ملکش را واگذار کرده است، اما چون رویکرد شورای جدید حفظ محیط زیست و فضای سبز و باغات حتی به اندازه ۵ متر است، اگر ما بودیم هیچوقت اجازه نمیدادیم این پارک تخریب شود و از این نظر اقدام شهرداری اشتباه بوده است.
شهرداری باید برای پرداخت بدهیهایش از جای دیگری هزینه میکرد، نه این که پارک را تخریب کن. ما بدنبال این هستیم که فضای سبزی جایگزین این پارک پیدا شود و شهرداری باید یک فضای سبز متناسب در مکانهای پیرامون آنجا ایجاد کند که مردم احساس بهتری داشته باشند.
: ساخت و ساز نیاز به مهندس ناظر دارد. مهندسان ناظر زیرمجموعه شهرداری هستند و آنها باید نظارت کافی داشته باشند که به ساختمانهای کناری آسیبی وارد نشود.
باید بپذیریم که مالک هم حق مالکیت دارد و جرم نکرده است که بزرگراه صدر و اتوبان امامعلی را ساخته؛ ضمن این که مسیری که او رفته و پروانه و جوازش قانونی بوده است و در این میان تنها کاری که میتوان کرد اینست که این پرونده زودتر رسیدگی و درصورتی که تخلفی صورت گرفته برخورد شود.
-
ضرورت مناسب سازی پیادهراهها برای کاهش تصادف عابران پیاده (خبرگزاری مهر ۲۵ مهر ۱۳۹۶ )
در تذکر پیش از دستور چهاردهمین صحن علنی شورای شهر تهران:
سهم عابران از آمار تلفات تصادفات شهر تهران ۶۱ درصد است، توجه به پیادهراهها و مناسبسازی آن، امری ضروری است زیرا نه تنها منجر به کاهش آمار تصادفات میشود، بلکه سهم شهروندان که نادیده انگاشته شده است نیز تحقق مییابد.
تهران ۳.۵ میلیون دستگاه موتورسیکلت دارد، لازم است شهرداری تهران اقدامات لازم در خصوص ممنوعیت ورود موتورسیکلتها به پیادهراهها را ظرف سه ماه ارائه کند.
-
در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج :
تبلیغات بر روی اتوبوس های داخل شهری غیر قانونی نیست اما چیزی که این میان مطرح است ، پوشانده شدن همه اتوبوس و شیشه ها با تبلیغاتی است که سبب می شود مسافران در داخل اتوبوس دید خوبی نسبت به بیرون نداشته باشند و این موضوع باید در تبلیغات رعایت شود.
این تبلیغات گاهی به زیباتر شدن اتوبوس ها نیز کمک می کند با این وجود این اتوبوس ها یکی از منافع کسب درآمد شهرداری نیز به حساب می آید.
روش های تبلیغاتی در اتوبوس ها اگر موجب اذیت و آزار مسافران نشود می تواند در تابستان نیز برای جلوگیری از آفتاب مفید باشد و این در صورتی است که تبلیغات مشبک شکل باشد که اختلالی برای دید مسافر نسبت به بیرون ایجاد نکند.در این خصوص حتما تذکراتی را در شورا ارائه خواهم کرد تا این شرایط تبلیغات از بین برود.
-
نژادبهرام: نجفی ضرورتی نمیبیند انتصابات را به شورا اطلاع دهد (خبرگزاری فارس ، ۲۲ مهر ۱۳۹۶)
در گفتوگو با خبرنگار شهری و رفاهی خبرگزاری فارس، در رابطه با انتصابات اخیر شهردار تهران:
به برخی از انتصابات شهردار تهران تذکرات لازم داده شده، یکی بحث بکارگیری بازنشستگان بود که بر اساس ماده قانونی که در حد مدیران ارشد هستند امکان بازگشت این افراد به کار وجود داشت و بر اساس این رویه تصمیم گرفته شد که از بازنشستگان کمتر یا در حد ضرورت استفاده شود.
در مورد اینکه چرا سایر معاونان را تغییر نداده، سه نفر هستند که بنا بر مصالحی شهردار تهران تشخیص داده که فعلاً آنها را تغییر ندهد. شورا هم به آن اصراری ندارد؛ چراکه مصلحت مدیریت شهری را مهمتر میدانیم و این موضوع از الزامات شورا مهمتر است.
بقیه انتصابات نیز به خوبی بوده، ۶ شهردار منطقه به شورا مطرح شده و مشکلی در انتصاب به آن معنایی که الان مطرح است وجود ندارد.
به نظر میرسد برداشتها از انتصابات شهردار تهران متفاوت است، به صورتی که شورا معتقد است به دلیل تعامل خوبی که بین شورا و شهردار وجود دارد، بهتر است شورا در جریان انتصابات قرار گیرد، اما از آن طرف آقای نجفی این برداشت را دارد که شهرداری در رابطه با انتصابات داخلی و تیمش ضرورتی ندارد که موارد را به شورا اطلاع دهد.
نژادبهرام گفت: البته شهردار تهران جلسات مشترکی در رابطه با این موضوع با شورا برقرار کرده و گفتوگو هم میکند. به نظر میرسد این مسئله قابل حل است و نیاز به تفاهم دارد.
-
پایتخت با رویکرد فعلی سازمان نوسازی فرسوده میشود(خبرگزاری مهر ۲۱ مهر ۱۳۹۶ )
با رویکرد فعلی سازمان نوسازی، در ۱۰ سال آینده شاهد فرسودگی بیشترِ پایتخت خواهیم بود.
تنها راه نجات، بهسازی محیطی است؛ ما تجربه های متعددی از نوسازی در کلانشهر تهران داریم. اما بدلیل اینکه در اغلب موارد، راهکار ما معطوف به کالبد و ساخت و ساز بوده، نتوانستیم زندگی و سکونت را به محل بازگردانیم.
لبه شمالی بازار تهران در منطقه ۱۲ نوسازی شد اما آنچه الان شاهد هستیم تبدیل تمامی منازل آن محدوده به انبار و نصب دوربین مدار بسته است؛ توجه به نوسازی کالبدی از دلایل اساسی بروز مسائل این چنینی است. متاسفانه در فرآیند نوسازی از بازخوانی هویت مشترک ساکنین غافل شده ایم.
در سال های گذشته، تجمیع ۹۰ پلاک در منطقه ۹ و ۵۰ پلاک در منطقه ۱۲ از افتخارات سازمان نوسازی به حساب می آید که متاسفانه این قبیل اقدامات از عوامل اساسی حذف تعلق خاطر و هویت ساکنان یک محدوده بود؛ در امر نوسازی و بهسازی بایستی سه ضلع دولت، مدیریت شهری و مردم حضور موثر داشته باشند. تا کنون پتانسیل های ضلع سوم که متشکل از بخش خصوصی، سازمان های غیردولتی و شهروندان است نادیده گرفته شده بود.
در سیاستگذاری های نو بایستی به سمت بهسازی محیطی ، بازخوانی هویت جمعی و بهره گیری از ظرفیت هایِ مغفول مانده حقوقی و قانونی این حوزه حرکت کنیم؛ یکی از اقدامات مثبت دولت یازدهم تشکیل ستاد بازآفرینی شهری است که امیدوارم در ادامه مسیر شاهد نقش آفرینی موثرتر و تعامل همه جانبه دستگاه های عضو این ستاد باشیم.
-
لزوم رسیدگی به مسئله سرقت مجسمه های پایتخت ( مرور نیوز ، ۱۸ مهر ۱۳۹۶)
در جلسه شورای شهر تهران :
متاسفانه شاهد هستیم که در روز جهانی کودک، مجسمه کودک در میدان ونک ربوده میشود، گویا روند ربودن مجسمهها مجددا آغاز شده و لازم است مسوولان انتظامی فکری به حال این موضوع کنند.
همچنین به تازگی شاهد توزیع کیسههای پارچهای به جای کیسههای پلاستیکی در میادین و … هستیم که لازم است شورای شهر از این اقدام زیست محیطی حمایت کند.
-
جلوگیری از شیوع و مصرف مواد مخدر در همه جوامع نیازمند مشارکت اجتماعی است و معتقدم رفتارهای امنیتی و تنبیهی اقدامات بعدی برای جلوگیری و پیشگیری از شیوع موادمخدر هستند.
آموزشهای پیشگیری از اعتیاد باید از خانوادهها و همچنین در افراد از سطوح پایین و مدارس آغاز شود، در واقع مباحث پیشگیرانه باید جزو مفاهیم آموزشی مدارس قرار گیرند.
تمام کادر آموزش و پرورش و مربیان مدارس باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد آموزشهای لازم را فراگیرند، همچنین از طریق نهادهای غیردولتی سمنها و رسانهها به عنوان یک مسول اجتماعی نسبت به انتقال مفاهیم پیشگیری از شیوع مصرف مواد مخدر به مردم جامعه اقدام کنند.
موادمخدر مثل بازار میماند وقتی عرضه کننده، مشتری برای عرضه نداشته باشد طبیعتا میزان عرضه هم کاهش پیدا خواهد کرد اینکه ما فقط بخواهیم عرصه را کنترل کنیم به تنهایی موثر نیست، یکی از کارکردهای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر این است که باید مصرف را کنترل کنیم تا مافیای مواد مخدر بازاری برای فروش نداشته باشند، بنابراین با نظارتهای اجتماعی بیشک میتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم.
در عرصه مبارزه با مواد مخدر توجه به برنامههای اجتماعی و فرهنگی اولویتهای اول و دوم هستند و بعد از آن برنامههای تنبیهی و امنیتی نسبت به عرضهکنندگان با هدف کنترل و مقابله با مواد مخدر در جایگاه بعدی قرار دارند.
افرادی که به سمت موادمخدر کشیده شدهاند میبایست تحت پوشش درمانی مناسب قرار گیرند و بتوانند پیش از آنکه مواد مخدر از فیزیک بدنشان خارج شود از روح و روان آنها خارج شود که این امر نیازمند آموزش مداوم و حمایتهای پیوسته از سوی نهادهای درمانی غیردولتی است.
قوه قضاییه و ستاد مبارزه با مواد مخدر در یک چارچوب و یک برنامه منسجم اجتماعی که بیشترین هزینه را در راه مبارزه با این آسیب میدهند، میبایست برای حوزه پیشگیری از اعتیاد برنامههای مدونی را اجرا کنند.
اماکن مخروبه و پاتوقهای معتادان ، اینگونه مکانها به دلیل کاهش نظارت اجتماعی بوجود میآیند، باید تا جایی که میتوانیم از به وجود آمدن چنین فضاهایی جلوگیری کنیم، با نظارت اجتماعی بیشتر است که فرصتهای توزیع، فروش و مصرف موادمخدر کاهش مییابند.
-
بازنگری سیاستهای برخورد با بافت فرسوده (خبرگزاری مهر ۱۱ مهر ۱۳۹۶ )
تهران که اکنون حدود ۱۰ میلیون نفر در آن سکنی گزیدهاند، بستری برای بروز نگرانی و دغدغهها شده است. به رغم وجود معابری به نام بزرگراه، اتوبان و … ساختمانهایی بلند و برجهایی از جنس فولاد تصویری خشن و متفاوت از شهر را که قرار است مأمن زندگی انسان باشد را به نمایش گذاشته است. در این میان وجود برخی چالشهای جدی ایجاد شده در شهر وضعیت را به سوی نگرانیهای گسترده و عمیق سوق داده است؛ از این رو لازم است نکاتی چند مورد توجه قرار گیرد.
از این رو دو بخشنامه اخیر مدیریت شهری در خصوص هولوگرام ها و کمیسیون های معماری مناطق که با عنایت به ایجاد گشایش بستری برای پیشگیری از تخلف در آینه شفافسازی و پاسخگویی طراحی شده نخستین گام اثرگذار بر این رویکرد است. شهرداری تهران اصلیترین چالش ایجاد نگرانی برای شهروندان را با مسدود کردن رفتارهای غیرشفاف و عمل به قانون با این دو بخشنامه مورد تأکید قرار داده است و این مهم است که میثاق ما با مردم را تضمین می کند.
از این رو با عنایت به این پیشنیاز، باور کنیم که شهر در چالش جدی از نظر ایمنی، محیطزیستی، کیفیت پایین زندگی، پایین بودن کیفیت محیطی و … در حدود ۵ درصد از وسعتش است. بافتهای آسیبدیده شهری امروز دغدغهای است که باید برای آن تدارک لازم دیده شود؛ این بافتها که در صورت کمتوجهی بستری از رشد را در خود دارد، نیازمند توجهی از جنس الزام است.
تهران بیش از ۳۲۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد که بیش از ۱۵ درصد جمعیت شهر را در خود جای داده است. علیرغم تکلیف بند «د» از تبصره ذیل ماده ۱۷۱ قانون برنامه ۵ ساله پنجم که وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها را به نوسازی سالانه ۱۰ درصد از بافت های فرسوده مکلف کرده است، اما میزان نوسازی انجام شده کماکان با مصوبه قانونی فاصله بسیاری دارد. سوال اساسی که وجود دارد این است که چرا با وجود تعلق گرفتن وام ۵۰ میلیونی برای ساخت و ۲۰ میلیونی برای ودیعه به ازای هر واحد مسکونی، اعطای کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی برای طراحی نما، صفر کردن هرینه های عوارض متفرقه و بخشودگی جرائم، رایگان کردن هزینه انشعابات، اعطای تراکم ۱۸۰ درصدی در بافت های فرسوده، ارائه رایگان خدمات نوسازی توسط دفاتر خدمات نوسازی و برنامه ریزی برای احداث پروژه های محرک توسعه در این قبیل بافت ها، کماکان نرخ نوسازی و بهسازی محیطی با استانداردها فاصله بسیاری دارد.
ابتدا باید پذیرفت که عامل اصلی و تعیینکننده «مردم» هستند و به همین دلیل مداخلههای مستقیم که مردم را به عنوان عامل فعال به کار نمیگیرد به شکست میانجامد. لذا باید پیش از هر چیز مردم به این باور سوق داده شوند که فضای زندگی آنها نیازمند توجه است. باورپذیری مردم از یکسو و باورمندی مردم از سوی مدیران شهری از سوی دیگر قادر است تصویر رونق دوباره بافتهای آسیبدیده شهر تهران را با نگاه ترمیمی تبیین کند. اما واقعیت دوم این است که ریشه این شرایط حاصل شده برای بافت در «عدم تعادل» است، این نقطه حساس و کانونی تمامی بافتهای آسیبدیده است. هرگاه رونق اقتصادی در محدوده کاهش یافته بافت به سوی افول رفته و هر وقت مردم به دلیل کاهش شرایط زیست انسانی (عدم وجود خدمات هفتگانه شهری و امنیت و …) از محدوده خارج شدند، بافتهای آسیبدیده شکل گرفته و گسترش یافتهاند.
-
در طرح جمعآوری کودکان کار «چهره شهر» مورد توجه بوده نه کودکان (خبرگزاری مهر ۳ مهر ۱۳۹۶ )
در نشست بررسی جمعآوری کودکان کار و خیابان:
باید مشخص شود در طرح جمع آوری، مسئله کودکان کار هستند یا شهروندان و شهر؟ وقتی مسئله مبلمان شهری و چهره شهر و همچنین مناسبات شهروندان باشد، بنابراین اقداماتی همچون عملیات یا دستگیری کودکان کار با هدف پاکسازی چهره شهر، ناگزیر و تعقیب کودکان کار طبیعی است.
اطلاع دارم که در طرح اخیر، مسئله مورد نظر آسیبهای اجتماعی بوده و اجرای طرح بر اساس مصوبه شورای اجتماعی کشور و به منظور ساماندهی کودکان کار و خیابان بوده و خروجی آن به اجرای طرح جمعآوری منجر شده است.در همین راستا قرارگاهی تشکیل شد، اما در این قرارگاه دیدگاههای نهادهای اجتماعی مورد توجه قرار نگرفته است و در اجرای این طرح کماهمیتترین بخش، مسئله کودکان کار بوده است.
بخشی از کودکان جمعآوری شده متکدی، گروهی کودک خیابانی و عدهای کودکان کار هستند، مسئله اصلی این است که وقتی کودکان را تحویل خانواده آنها میدهیم، آیا این خانوادهها قادر به نگهداری آنها هستند؟ اگر این کودکان بدسرپرست نبودند، اصولاً از خیابان سردرنمیآوردند؛ بنابراین موضوع بدسرپرستی خانواده باید از سوی مددکاران در هنگام دستگیری و پس از تحویل به خانواده مورد توجه قرار گیرد.
شهرداری تهران آمادگی دارد که اجرای طرح جمعآوری کودکان کار و خیابان را اصلاح کند، اما شهرداری و شورای شهر در این زمینه مسئولیتی ندارند و فقط یک عضو و ستاد است؛ تصمیمات اصلی با فرمانداری است.
-
لزوم تشکیل کارگروه ارتقای کیفیت زندگی برای محله اتابک( خبرگزاری مهر ۳ مهر ۱۳۹۶)
محله اتابک محله بسیار خاصی است چراکه سازمان نوسازی اولین اقدام مستقیم خود را در زمینه نوسازی بافت فرسوده به صورت مستقیم در این محله آغاز کرد ولی متاسفانه به رغم تلاشی که صورت گرفته خروجی و عملکرد موفقی نداشت. خواسته های ارزشمندی در این منطقه وجود دارد و ما هم تعهداتی نسبت به شهروندان منطقه داریم.
علیرغم تلاش هایی که صورت گرفته و ما ممنون این تلاشها هستیم، به نظر می رسد شهروندان این منطقه کمتر مورد توجه قرار گرفته و از امکانات محدوده شهری با یک تبعیضی روبرو شدند.
با وجود مهندس محمدی و همکارانشان بتوانیم اقدامات موثری را برای بهبود شرایط زندگی مردم این محلات و منطقه ۱۵ انجام دهیم. تجارب جهانی و سازمان نوسازی در طول حداقل یک دهه گذشته نشان می دهد اگر شرایط زندگی افراد در محدوده سکونت آنها مناسب سازی شده و بهبود پیدا کند میل به تداوم سکونت بیشتر می شود و مردم خودشان به سمت نوسازی حرکت می کنند و احتیاجی هم نیست که به آنان راهکار داده شود. اگر مردم در محدوده زندگی خود احساس امنیت کنند و بدانند که محله اشان محله ای خوبی برای تربیت فرزندان است، همسایگان خوبی دارند، حس خوب زندگی در درون آنها شکل می گیرد، نسبت به بهبود شرایط زندگی و خانه خود توجه بیشتری پیدا کرده و از راههایی که خودشان می دانند برای نوسازی خانه اشان بهره می گیرند.
ناامنی منجر به خروج اهالی از محل سکونت می شود و با خروج آنها از محل، آدمهایی ساکن می شوند که هیچ احساس تعلقی به محل نداشته و هر اتفاقی هم برای محله بیفتد برای آنها دغدغه محسوب نمی شود.
با ایجاد و توسعه فضای سبز، تامین روشنایی و نورپردازی واقدامات این چنینی می توان به ارتقا و کیفیت زندگی در این محله افزود.
هر کمکی از دستم بربیاید در حوزه تصمیم گیری در شورای شهر برای این کمیته انجام می دهم و دفاتر خدمات نوسازی هم به عنوان یک ظرفیت فنی و دانشی و یک ظرفیت NGO همکاری کنند تا سرعت نوسازی در منطقه با اتکاء به دانش و مهارتی که دارند بالارود.
این کار موقتی است که امیدواریم با راهکارهایی که شهردار منطقه دارند و درایت و مدیریت ایشان کیفیت زندگی این محله ارتقا یابد. مجموعه شورای شهر و تمام مجموعه های مدیریتی، نظارتی و اجرایی شهرداری در خدمت این است که اتفاق خوبی برای این محدوده رقم بخورد.
نژاد بهرام در پایان با تاکید بر اتمام پروژه بزرگراهی شهید نجفی رستگار و شوشتری در محدوه منطقه ۱۵ و ایجاد دسترسی مناسب برای این منطقه، پیگیری این موضوع را از اولویت برنامه های خود در این منطقه عنوان کرد تا کیفیت زندگی بهبود یابد.
-
۲۵ درصد مدارس تهران بالای ۴۰ سال هستند/هزارواحد آموزشی درمعرض خطر (خبرگزاری مهر ۲ مهر ۱۳۹۶ )
بند ۵۵ قانون شهرداری ها، شهرداری را مکلف کرده که نسبت به فضاهای ناایمن ورود کند.
۲۵ درصد مدارس تهران بالای ۴۰ سال عمر دارند یعنی ما هزار واحد آموزشی در معرض اتفاقات متعدد را داریم.
امروز یک مدرسه دخترانه در تهران آتش گرفت. ضروری است راهکارهای مناسب برای عبور از بحران طراحی شود و ضروری است آتش نشانان به عنوان اولین مجری مجهز به تجهیزات مناسب شوند. تاکید ما بر تجهیزات به روز و آموزش های مناسب است. میزان اختصاص بودجه در حوزه ساختمان های ناایمن در شهر تهران کمتر از چهار درصد بودجه کلی است، پیشنهاد می کنم در یک دوره چهار ساله این بودجه افزایش یابد.
شورای چهارم کمیته ای را تشکیل داد که در منطقه ۱۱ و ۱۲ ساختمان های ناایمن شناسایی شوند، این کمیته باید در شورای جدید هم با جدیت پیگیری شود.
-
ابهامات اساسی درخصوص فضاهای بیدفاع شهری(خبرگزاری مهر ۲ مهر ۱۳۹۶ )
در هشتمین جلسه شورای تهران، ری و تجریش:
رشد بدون برنامهریزی کلانشهر تهران، طراحیهای نامناسب و ساختمانهای متروکه و رهاشده، سبب افزایش ناامنی شهروندان به خصوص اقشار ناتوان آسیبپذیر شده است.
طبق بند «س» ماده ۱۰۴ شهرداری موظف به شناسایی، پیگیری و بهسازی و رفع فضای بیدفاع شهری است؛ با این حال گزارش عملکرد شهرداری تهران در طول سه سال گذشته صرفاً به اعلام تعدادی از فضاهای بیدفاع شناسایی و بهسازی شده، بسنده کرده؛ بدون آنکه مکانهایی که فضای بیدفاع شناسایی شده، آدرس و موقعیت اماکن بهسازی شده، شاخصهای این شناسایی و نحوه دسترسی به نقشه الکترونیکی برای دسترسی به فضاهای بیدفاع وجود داشته باشد.
-
۹۰ درصد بیمارستانهای تهران بالای ۴۰ سال دارند.(خبرگزاری مهر ۷ آذر ۱۳۹۶)
زهرا نژادبهرام در بیست و پنجمین جلسه شورای تهران، ری و تجریش، در خصوص ناایمن بودن بیمارستان های تهران، تذکر داد.
عضو هیات رئیسه شورا با هشدار در خصوص فضاهای ناایمن به خصوص بیمارستان ها، گفت: براساس گزارش شهرداری در مناطق ۱۱ و ۱۲ شهر تهران، ۲۴۳ مورد فضای ناایمن از سوی شهرداری گزارش شده است.
نژادبهرام با مهم خواندن بحث ایمن سازی، اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد بیمارستان های تهران، عمری بالای ۴۰ سال دارند و این در حالی است که بیمارستان ها به جای این که مکانی برای آلام درد باشند، با تبدیل شدن به ناامن ترین اماکن شهر، دردی بر دردها افزوده اند.
او با اشاره به این که این فضاهای ناایمن به تاییدیه آتشنشانی نیاز دارند و در این خصوص اقدامی صورت نمی گیرد، عدم اقدام در این خصوص را نوعی بی قانونی دانست و افزود: هم اکنون، ۱۹ بیمارستان به لحاظ سیستم اطفا و اعلام حریق و سایر نکات ایمنی، در اولویت قرار دارند.
نژادبهرام با این توضیح که پلمپ بیمارستان ها به راحتی امکان پذیر نیست، از شهرداری تقاضا کرد که هماهنگی با وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی، اقدامات لازم را انجام دهند. در زلزله کرمانشاه، از بین رفتن بیمارستان یکی از مهمترین مسائل تشدید بحران بود.